E-R 7:00-15:00
50 g kuivatatud judakõrvaseeni: 50 g kuivatatud judakõrvaseeni
140 g kartulit
500 g jämedat soola
400 g Hokkaido kõrvitsat
2 küüslauguküünt
2 muna
25 g pooljämedat jahu
50 g võid
100 g kõrvitsaseemneid
100 g värsket kitsejuustu
125 g rukolat
sool
pipar
tüümian
Leotage kuivatatud juudakõrva 30 minutit kuumas vees.
Pane küpsetusplaadile umbes 1 cm paksune kiht jämesoola, aseta kartulid sinna ja küpseta neid 180 °C juures eelsoojendatud ahjus umbes 40-45 minutit, kuni need on pehmed.
Valmistage kõrvitsapüree. Kooritud kõrvits neljandikuks lõigata, seemned välja kühveldada ja küpsetada koos küüslauguküünte ja värske tüümianiga 180 °C juures eelsoojendatud ahjus umbes 25-30 minutit. Püreestage röstitud kõrvits siledaks püreeks ja asetage see sõelale, et liigne vesi ära valguks.
Koori ja riivi küpsetatud kartulid peeneks. Segage kõrvitsapüree, riivitud kartulid, munad ja pooljämedad jahud kausis. Valmistage tainas. Tainas tuleb kiiresti töödelda, et see püsiks hästi ja ei mureneks (kui jahu on liiga palju, siis on gnocchi tihedad ja mitte kohevad).
Viige tainas jahvatatud tööpinnale, jagage tainas kondiitritükiga mitmeks osaks ja rullige rullideks. Lõika kaardiga 1 cm laiused gnocchi. Tolmutage kergelt jahu ja asetage küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.
Keetke gnocchi keevas soolases vees, kuni need on pehmed, umbes 3-4 minutit. Seejärel pintseldage külma võiga, et gnocchi ei jääks kinni.
Rösti kõrvitsaseemned. Prae judakõrvitsad võis, maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri gnocchi koos röstitud judaskõrva, värske rukola, röstitudkõrvitsaseemnete ja riivitud kitsejuustuga.
Raskusastmega portsjonite arv Ettevalmistusaeg Koguaeg
raskem t 450 min70 min