E-R 7:00-15:00
4 suuremat kuivatatud Hericium seent
4 hamburgerisaiakest
2 punast sibulat
125 g lambasalatit
60 g kornišonikurki
õli
riisiäädikas
sool
magus paprika
cayenne'i pipar
granuleeritud küüslauk
1 küüslaugupulk
3 munakollast
õli
sool
pipar
valge veiniäädikas
Leotage kuivatatud Hericium seeni kuumas vees ja laske neil pehmeneda. 30 minuti pärast pigistage liigne vesi välja. Pange need suletavasse kaussi. Torgake hericiumit kahvliga, et aidata tal maitseid endasse imeda.
Pintseldage seened õliga. Sega riisiäädikas, sool, magus paprika, cayenne'i pipar ja granuleeritud küüslauk. Kasta seened sellesse segusse ja lase 1 päev külmkapis marineerida.
Seejärel grillige marineeritud Hericium mõlemalt poolt (näiteks teise panniga kaaludes), et saada mõnusalt praetud. Oluline on, et seened jääksid mahlakaks.
Valmistage röstitud küüslaugu aioli. Lõika küüslaugupeast põhi ära, pintselda seda õli, soola ja pipraga ning pane ahju 170 °C juures umbes 35 minutiks röstima, kuni küüslauk on pehme. Pigista küüslauk välja. Segage küüslaugupasta, lisage munakollased ja segage õli. Nii valmib majonees. Lõpuks maitsestage soola, pipra ja vähese valge veiniäädikaga.
Serveeri burger röstitud kuklile koos seente, viilutatud punase sibula, põldkännaku ja cornichonidega.
Raskusastme arv portsjonite arv Ettevalmistusaeg Koguaeg
Lihtne 440 min50 min