E-R 7:00-15:00
20 g Maitake pulbrit
4 pardirinda
450 g keedetud kartulit
350 g jämedat jahu
300 g värskeid murakaid
80 g võid
20 g võid murakate röstimiseks
õli praadimiseks
2 küüslauguküünt
30 g suhkrut
sool
tüümian
Koorige kartulid, lõigake väiksemateks kuubikuteks, keetke pehmeks ja osaliselt nõrutage. Jäta ainult veidi vedelikku, puista peale jämedat jahu, maitsesta soolaga ja ühenda tainas. Vajaduse korral võite lisada jahu, kuni tainas on kleepuv. Seejärel laske tainal lühikest aega jahtuda.
Kuumutage õli kastrulis umbes 140 °C-ni. Vormi kartulikroketid ja prae kuldpruuniks. Veel kuumalt rullida Maitake seenepulbris.
Soolake pardirindu ja lõigake nahk ettevaatlikult ruudukeseks (ärge lõigake liha läbi).
Asetage rinnad nahapoolega allapoole külma pannile. Seejärel hakake liha aeglaselt nahal praadima (koorige rasv maha ja kasutage seda edasisel küpsetamisel). Kui nahk on kuldne, lisage või, küüslauguküüned ja tüümian ning keerake rind liha küljega allapoole. Rösti 1 minut.
Asetage 180 °C juures eelkuumutatud ahju nahapoolega ülespoole 3 minutiks. Võtke liha välja ja laske umbes 10 minutit puhata. Liha saavutab umbes 54 °C (keskmiselt küpsetatud).
Nüüd valmistage värske murakakastme. Hautage murakad võis, kuni need on täielikult läbi keenud, seejärel lisage 30 g suhkrut. Laske suhkrul lahustuda ja seejärel segage. Sõeluda kaste läbi peene sõela ja serveerida.
Serveeri taldrikule.
Raskusastmega portsjonite arv Ettevalmistusaeg Koguaeg
raskem t 430 min70 min