E-R 7:00-15:00
Kõik tooted
4 forellifileed
forellikaaviar
300 g herneid
250 g võid (200 g võikastme jaoks, 50 g forellide pruunistamiseks)
70 ml koort
2 supilusikatäit päevalilleõli
60 g kuivatatud Shiitake seeni
300 ml vett
200 ml äädikat
100 g kristallsuhkrut
Sega kokku soolvee koostisosad - vesi, äädikas ja suhkur - ja keeda. Lisage suurteks tükkideks lõigatud Shiitake-seened ja keetke lühikest aega. Kata kilega ja lase auruda.
Vahepeal aurutage herned keevas vees umbes 1-2 minutit ja jahutage jääga.
Prae forellid õlis keskmisel kuumusel. Prae seda nahal, mille oled eelnevalt põhjalikult kuivatanud. Kui nahk on kuldset värvi, lisage võikuubik ja määrige nahka umbes 2 minutit.
Lõpuks valmistage võikaste. Asetage shiitake soolveest kõrvale ja soojendage vedelik uuesti. Võtke kuumalt ja vispeldage järk-järgult külma võid sisse. Oluline on, et või ei kalgenduks. Lõpuks lisage veidi koort ja vahustage. Tekib kreemjas kaste. Kui see ei ole piisavalt paks, tuleb lisada veel võid.
Serveeri forell taldrikule, vala peale kaste ja lisa aurutatud herned, viilutatud seened ja maitse järgi kaaviari.
Raskusaste Serveeringute arv Ettevalmistusaeg Koguaeg
raskem t 4 30 min40 min